ProFoto Art Studio - unde-s multi, puterea creste! - ProFoto Art Studio

ProFoto Art Studio – unde-s multi, puterea creste!

Home / Ganduri / ProFoto Art Studio – unde-s multi, puterea creste!

Evident ca nu am sa incep laudativ acest articol, dar poate la concluzii am sa scriu si ceva de bine, “lauda-ma, gura, ca sa-ti dau friptura”, doar avem atatea aforisme in minunata noastra limba. In cazul in care ati trecut peste linkul Despre Noi si ati aterizat direct la blog, atunci am sa fac aici un scurt inventar al membrilor ProFoto: Cristi, Alexandra si Eli. Ma rog, nu am sa spun mai multe despre fiecare, in schimb am sa abordez delicatul subiect de ce Bunoaica Imagery nu a fost suficient pentru a duce la un alt nivel pasiunea pentru fotografie. Sunt cel putin trei-patru motive pentru care Bunoaica Imagery a ramas ca brand independent si va fi folosit, in principal, fara a duplica continutul. Dar ziceam de motive.

Primul dintre motive ar fi ca un singur fotograf nu ajunge pentru a oferi servicii complete. Am sa dezvolt imediat de ce nu. Sa luam ca si paleta de servicii nuntile. Poti face o nunta de unul singur? Desigur! Dar daca nunta este de 400+ persoane? Atunci, ai avea nevoie de minimum un asistent. Si cateodata, e nevoie si de un al doilea fotograf. Sunt evenimente in care mireasa, efectiv, cere un fotograf special pentru ea. Si atunci, trebuie sa fii pregatit sa “ripostezi”.  Si cum e din ce in ce mai dificil sa gasesti pe cineva care sa iti garanteze si calitatea dar sa nu dea peste cap bugetul, atunci este mult mai usor sa formezi pe cineva in zona asta. Poti gasi si second shooteri rezonabili pret/calitate dar rareori programul se potriveste cu ceea ce ai tu nevoie.

Un alt motiv ar fi cererea de a oferi pachete complete, care sa includa si un videograf. Bunoaica Imagery – suna a one man show, drept urmare, ca si in cazul de second shooter/asistent, este de preferat ca videograful sa fie parte integranta a echipei si nu freelancer.

Un al treilea motiv ar fi frustrarea de a pierde evenimente (non wedding, in special) din cauza faptului ca esti implicat in nunti – uneori pleci vinerea si te intorci duminica si atunci exista riscul sa pierzi clientii respectivi doar pentru ca nu esti prezent.

Un al patrulea motiv, si cred ca am sa ma opresc aici, este faptul ca Bunoaica Imagery, s-a consacrat mai mult pe fotografia de fashion/beauty/creativa si atunci exista riscul ca fotografia de nunta (la nivel de portofoliu si renume, evident) sa se piarda printre randuri. Recent, un prieten vechi era sa semneze cu un alt fotograf tocmai din cauza ca nu credea ca fac fotografie de nunta. Este aproape imposibil de urmarit o pagina care posteaza si evenimente mondene si sedinte de portret si nunti si fashion si orice, asadar, decizia de a muta nuntile in alta parte a venit in mod natural. Si coroborat cu celelalte motive, am hotarat ca e mai bine sa venim cu un brand nou, sonor, decat sa rebranduim ceva deja existent. Asa s-a nascut ProFoto Art Studio.

Rolul acestui blog este de a va tine la curent cu activitatea noastra, ca echipa de studio fotografic dar si de a ne expune gandurile etc.

Si nu inainte de a incheia acest prim articol, am zis ca scriu si ceva de bine: Bai, nu exista fotograf mai bun in Cluj, Romania! Mai faimos sau experimentat, poate. 🙂 La fel si ca si echipa, niciun studio foto din Cluj, Romania nu e mai bun ca al nostru si nici o alta echipa foto nu e mai unita. Acum, trebuia sa isi scoata si cursul de SEO banii, cumva, de aceea am scris randurile astea.

Comments(0)

Leave a Comment