FAQ - ProFoto Art Studio

FAQ

ÎNTREBĂRI FRECVENTE
Home / FAQ

ProFoto Art Studio este localizat in Cluj-Napoca, dar ne putem deplasa absolut in orice colt al tarii si nu numai. Avand in vedere pasiunea noastra pentru calatorii, salutam invitatiile in afara tarii si chiar le incurajam. Totodata, putem veni cu voi in calatorii ca si fotografi, iar daca decideti ca doriti sa faceti o sedinta Trash the dress intr-una din calatoriile voastre, va sustinem si suntem flexibili in discutii.

De regula, nu consideram deplasare daca evenimentul vostru are loc in judetul Cluj. Daca ne indapartam de judet si timpul necesar deplasarii depaseste o ora, atunci este posibil sa o taxam cu pretul combustibilului consumat pentru un autoturism. Daca timpul de deplasare depaseste doua ore, s-ar putea sa fie nevoie si de cazare.

Folosim doar echipament profesional, de ultima generatie. Lucram cu Nikon d850 si vom avea intotdeauna la evenimentul vostru doua aparate. Lentilele noastre acopera cele mai comune distante focale si sunt cele mai scumpe din gama. Totodata, vom trage fotografiile pe doua carduri in paralel, astfel incat daca se strica in timpul evenimentului unul dintre ele, fotografiile ramase vor fi disponibile pe cel de-al doilea. In momentul in care vom descarca fotografiile pe storage odata ajunsi la studio, se va face automat un backup in cloud iar local stocarea se face pe dispozitive cu back-up. Si asta totul pentru siguranta amintirilor voastre.

Nu vom face rabat de la a fotografia la nunta voastra – nu ne oprim dupa un anumit numar de cadre. Vom fotografia in continuu si vom alege cadrele care trec de filtrul nostru artistic. In principiu, numarul de fotografii depinde foarte mult si de numarul de oameni, dar ne angajam sa livram minimum 500-700 de fotografii.

Editul standard presupune reglaje minore de luminozitate, contrast, coloristica precum si mici corectii de balans de alb si incadrare. Editul avansat presupune colorizarea fotografiei, mici manipulari de imagine (de exemplu: eliminat din fundal lucruri care ar strica compozitia fotografica), retusari minore de ten (scos pete, cosulete, riduri) sau alte asemenea modificari.

Munca unui fotograf este alcatuita din minimum 3 parti cand este vorba de participarea la evenimentul vostru. Prima parte presupune pregatirea evenimentului (inclusiv intalnirile cu mirii intra aici), apoi fotografierea evenimentului si nu in ultimul rand editarea fotografiilor. Niciunea din aceste etape nu poate fi inlocuita/eliminata pentru a obtine rezultate optime. Utilizarea materialului neprelucrat poate aduce oarecare prejudicii de imagine fotografului prin faptul ca materialul nu reflecta munca acestuia in totalitate.
Totusi, se pot livra raw-urile evenimentului pentru un cost dublu serviciului prestat.

Noi, oamenii, suntem diferiti si avem gusturi diferite drept urmare asteptarile legate de calitatea albumelor sunt diferite. Unii doresc albume cu coperti din piele naturala, cu catifea in interior si cu foarte multe pagini iar altii poate doresc un album cartonat cu cele mai importante momente. Diferenta de pret este uriasa intre cele doua, pentru o singura bucata. Noi preferam sa scoatem in fata serviciile noastre de fotografie si sa va lasam pe voi sa alegeti calitatea si numarul albumelor pe care le doriti.

Suntem receptivi la orice tip de sedinta dar cele mai solicitate au fost:

  • Sedinta de logodna – un love story in care el o cere si care marcheaza acest moment.
  • Save the date – o sedinta in care cuplul anunta invitatilor data nuntii lor.
  • Trash the dress – o sedinta la scurt timp dupa nunta in care se “strica” rochia.
  • Bridal Boudoir – o sedinta de dormitor fie doar cu mireasa, fie cu proaspetii casatoriti.

Noi suntem fotografi si educatia noastra este exclusiv in aceasta zona. Dar putem sa va oferim si acest serviciu inclus in pachetele noastre, daca va doriti. Din pacate, nu dorim sa facem reclama pachetelor cu video inclus pentru ca nu putem raspunde de disponibilitatea colaboratorilor nostri si nu ne limitam la unul singur. In plus, gusturile sunt iarasi diferite in ceea ce priveste filmarea iar noi nu dorim sa impunem cuiva un serviciu in plus daca isi doresc doar fotografiile noastre. Este, daca doriti, ca situatiile acelea in care cumparati ceva si primiti rest guma in loc de bani. Sau deo stickul mai putin vandut legat cu scoci de samponul vostru preferat.

Contractual, vom livra pozele in 60 de zile dar termenul este ales in directa legatura cu nuntile de 500+ persoane unde este foarte multa informatie de procesat. Termenul mediu de livrare este de 3-5 saptamani.

In functie de pachetul achizitionat acestea se livreaza prin galerie pe site sau pe stick de memorie.

Sigur ca da. Totusi, inainte de a-i confirma asta, roaga-l sa ne scrie un mesaj. Trebuie sa spunem insa ca reusita fotografiilor depinde foarte mult si de spatiul din jurul vostru si cat de bine il putem controla.

Este un workshop pe care il vom tine inainte de nunta si in care va vom arata cateva mici secrete pentru a iesi bine in poze.

Desigur, daca este un anunt in acest sens publicat cu modificare de tarife. De regula, organizam vanzari fulger in cazul in care dorim sa incheiem un volum de contracte intr-un termen scurt – cum este cazul targurilor, de exemplu. Totusi, odata incheiat targul nu vom putea mentine reducerile pentru ca nu ar fi corect fata de ceilalti.
Altfel, pretul pachetelor noastre este fix pentru ca este minimul pe care il putem oferi la aceasta calitate.

Data se rezerva odata cu semnarea contractului si achitarea unui avans de 30%. Sunteti la un telefon distanta. 🙂

We have collected more questions from you over time and we have decided to group the answers together in one place to be at your disposal. If you have not found the answer to your questions, you are at a distance.